Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Collectieve denkkracht

30-08-2010

Zet vijftig 'binnenvaarttoppers' bij elkaar en laat ze praten over de crisis. Dat was het idee achter Schuttevaer's Economisch Forum Binnenvaart.

Niet met de minste illusie om daarmee de crisis 'even' op te lossen.
Wel om, zoals dat tegenwoordig heet, 'oplossingsrichtingen' te bedenken, tegen de dreigende teloorgang van zelfs gezonde ondernemingen in de binnenvaart. Collectieve denkkracht brengt ons met z'n allen vooruit.
Het initiatief werd breed en enthousiast opgepakt. Vrijdagmiddag gstaken liefst 65 binnenvaarders in het STC in Rotterdam de koppen bij elkaar. BVB-voorzitter Roland Kortenhorst hield als dagvoorzitter volop vaart in de discussie. Dat ging af en toe heftig, maar vol passie en respect voor elkaars standpunten. Het kán dus, schippers met bevrachters en verladers in gesprek over de belabberde markt, zonder dat het tot kleerscheuren leidt. Sterker nog, iedereen verliet het STC monter en opgewerkt.
Aan boord, op kantoor, in eigen bestuur en achterban zal nog menig robbertje worden gevochten om er het beste uit te halen. Niemand wil kapot, geen spits, geen 135-meterschip. Daar ligt een collectieve zorg waarin niet alleen de 'toppers' maar alle binnenvaarders deelgenoot zijn.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.