Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

We zetten de bunkerboeren in

30-08-2010

Zonder gasolie vaart er geen schip. Wie z'n gasolie niet betaalt vaart binnenkort ook niet meer. Dankzij de wanbetalersregistratie van NOVE, de brancheorganisatie van bunkerstations, komt zo'n schipper nergens meer aan brandstof.

Er ging een zucht van verlichting door de varende gemeenschap. 'De bunkerboeren gaan ons redden.'
Alle gepraat en gepieker over capaciteitsbeperking en oplegregelingen haalt tot nu toe niets uit. Het Crisisberaad Binnenvaart krijgt te weinig handen op elkaar voor het tegengaan van een koude sanering met CAB's (Capaciteits Alliantie Binnenvaart) en schepenpools. Dankzij de wanbetalersregistratie van NOVE komt de sanering er nu sneller dan verwacht.
Laat de markt z'n werk doen, vinden veel varende ondernemers. Zwakke broeders moeten de markt uit. Want wie honger heeft, vaart voor elke prijs. En met lage vrachten wordt de markt verziekt, voor iedereen. Wie rekent kan voor zulke lage vrachten niet varen. Hoe stop je de bandito's? Hoe voorkom je dat ze telkens weer vrachten van anderen gaan onderbieden? Dankzij de wanbetalersregistratie van NOVE kan bunkeren bij een armzalige besomming niet meer.
Blijft natuurlijk de koude sanering, met wanbetaling als voorbode van faillissementen en de dreiging van scheepsveilingen die schepen nog goedkoper terugbrengen in de markt. Het Crisisberaad Binnenvaart is met de crisis nog lang niet klaar.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (1)

HansKlop

Het artikel is helder en begrijpelijk. 1 term zou ik liever anders zien, dat is Bandito's. Mogelijk te vervangen door kortzichtigen of wanhopigen of i.d. Want varen is toch een weg voor het leven?
19-6-2011 15:53