Home»Actueel & Opinie»Artikel

VAART!Log van oud naar nieuw

26-08-2004

Bloggen is een cultuur op internet. Je regelt een weblog en vult die in, met alles wat je leuk, erg, schitterend of schandalig vindt. Bekende aardbolbewoners doen het, onbekenden worden er juist bekend door. Politici doen het, artiesten, columnisten, continu-internetters en topauteurs. VAART! doet het ook, zij het niet te fanatiek.
Bloggen is een cultuur met techniek op de achtergrond. Je bent er niet met een potlood en schrijfblokje. Je hebt er minimaal een toetsenbord en een webadres voor nodig. Ons eerste VAART!Log-adres hadden we gehuurd. Werkt op zich prima, maar je bent wel één onder duizenden en hebt je dus te schikken naar het aanbod. Leuker lijkt ons daarom een eigen adres. Er zijn technieken om stukjes, links en foto's eenvoudig te dumpen op je site. We experimenteren nu met Pivot, geïnspireerd door Internetjournalist.nl en Henriette's Vidajo.nl.
Bloggen maakt geschiedenis. Daarom is het handig de overgang van oud naar nieuw zo goed mogelijk te laten aansluiten. De oude weblog blijft voorlopig nog. Maar misschien lukt het de boel over te zetten naar de nieuwe weblog. Duim maar mee...

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.