Agenda RSS

De RSS feed kan niet gelezen worden.

Meer bijeenkomsten »

Peiling

De nieuwe VAART!website...

Nu online

0 Vaartleden 35 Gasten

Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

GE Transportation levert motoren voor nieuwe carrousel tugs Multraship

18-11-2004

Rotterdam Maritime, stand 1602
ROTTERDAM 18/11, persbericht - Multraship en GE Transportation's marine diesel business tekenden donderdag de aankooporder voor de levering van nog twee GE 12-cilinder 7FDM diesel motoren voor een nieuwe Carrousel System Tug,  in aanbouw voor Multraship. Dit is de tweede nieuwbouw Carrousel Tug die aangedreven zal worden door GE medium speed motoren. De ondertekening van het project vond plaats op de GE-stand op Rotterdam Maritime in Ahoy'.

Het revolutionaire Carrousel System werd oorspronkelijk ontwikkeld door het Nederlandse Sleep-en Bergings bedrijf Multraship en is gepatenteerd door het in Rotterdam gevestigde Novatug BV. Bij het traditionele sleepbootontwerp blijft de richting van het schip gelijk aan de sleepdraadrichting en roteert de aandrijfkracht 360 graden. Bij het Carrousel Tug ontwerp roteert het schip, ongeacht de richting van de sleepdraad, hetgeen veel meer flexibiliteit biedt. De 360 graden  bevestiging van de sleepdraad biedt de Carrousel Tug een grotere stabiliteit, hetgeen resulteert in hogere dynamische stuur- en remkrachten. De voordelen van het Carrousel ontwerp zijn talrijk; met name een verhoogde veiligheidsmarge, lager brandstofverbruik dan traditionele sleepboten, grotere operationele flexibiliteit, en lage onderhoudskosten. Kortom, de Carrousel biedt meer effectiviteit  tegen lagere kosten.

6140 bhp
De compacte Carrousel Tug  zal uitgerust worden met twee GE medium speed Diesel motoren, van elk 3070 bhp (2290  KW) en een totaal geinstalleerd vermogen van 6140 bhp (4580  KW). Deze 30 m lange sleepboot zal medio 2006 opgeleverd worden.
GE  biedt een volledige lijn GE Dieselmotoren en GE competitive producten voor de Scheepvaart , Energy en Industriële markten. De GE Diesel familie van medium speed motoren omvat  8, 12 en 16 Cyl. V- uitvoeringen  met vermogens van  1753 bhp/1310 KW tot  4500 bhp/3355 KW.
Meer dan 15000 GE motoren werken onder de zwaarste industrieële omstandigheden in de gehele wereld. Deze motoren zijn uitermate betrouwbaar en hebben een lange levensduur bij lage onderhouds kosten en hoge efficiency. De hoge-druk Electronic-Fuel-Injection (EFI) motoren hebben recentelijk het ABS certificaat  ontvangen en bieden een lager brandstof verbruik en verlaagde emmisies. De motoren worden bestuurd door GE´s nieuwe Powerstar Controller.
GE Diesels voldoen aaan de huidige MARPOL en EPA Marine Tier 1  emmisies en tevens aan de EPA Marine Tier 11 eisen , die in 2007 effectief worden.
GE heeft voor de dieselmotoren  wereldwijd een degelijk netwerk van meer dan 30 service centra. In Europa heeft GE een aantal Sales en Service centra toegevoegd aan het bestaande wereldwijde netwerk  om klanten in de betreffende regio's te voorzien van ondersteuning voor de dieselmotoren .
In Nederland is bijvoorbeeld  Nicoverken Holland  het Verkoop en Service bedrijf voor GE Marine. Nicoverken Holland is gespecialiseerd in het overhalen en repareren van alle  typen en merken diesel motoren en aanverwante installaties  en onderdelen. Bijvoorbeeld : besturingssystemen, turbochargers, brandstofsystemen etc. Nicoverken beschikt over  zeer vakbekwame monteurs, inzetbaar over de gehele wereld, 24 uur per dag. Dit biedt de GE klantenkring de benodigde sales, leverings - en service ondersteuning.

Gezamenlijke promotie
Na de ondertekening van de  aankooporder verklaarde Jan Groeneveld, Verkoop Directeur GE Marine voor Europa: 'Deze order bevestigt en versterkt de relatie tussen GE en Multraship. Wij hebben een unieke overeenkomst tussen onze bedrijven, waarbij GE, Multraship en Novatug gezamenlijk het Carrousel Tug System  en GE diesels  promoten. Wij zijn dan ook bijzonder blij dat Multraship weer voor GE diesels gekozen heeft.'
Leendert Muller, directeur van Multraship Towage & Salvage, voegde hier aan toe: 'Na de keuze voor GE diesel motoren voor de eerste nieuwbouw Carrousel Tug, was het een logische keuze voor de tweede nieuwbouw Carrousel Tug  om weer voor GE diesels te kiezen. GE levert uitstekende producten en service, en motoren met bewezen lage levensduurkosten, operationele betrouwbaarheid, laag brandstofverbruik en recentelijk ABS certificatie. De ervaring die we met GE hebben sinds de eerste order maakte het voor ons erg eenvoudig om weer voor GE Diesels te kiezen.'

Multraship is een toonaangevend Nederlands Sleep- en Bergingsbedrijf. Het bedrijf wordt bestuurd door de familie Muller en heeft meer dan 85 jaar ervaring. De hoofdactiviteiten van Multraship zijn : bergingen, haven sleepdiensten, zee- en rivier sleepdiensten, service aan de bergings- en offshore industrie en ondersteuning aan de binnenscheepvaart. Multraship voert het management over een vloot van 26 sleepboten, bergingsvaartuigen, drijvende bokken, en overige vaartuigen, uitgevoerd met moderne sleep, bergings, en brandbestrijdingsinstallaties. Alle schepen worden bemand door ervaren en goed opgeleide kapiteins en bemanningen.

Novatug is een in Rotterdam gevestigde onderneming  met als doel het Carrousel Systeem te ontwikkelen en op de markt te brengen.

GE Marine is één van de leidende fabrikanten in de wereld van een scala van marine producten voor militaire and commercieële marine toepassingen - in de 1753 tot 57330 as pk range - inclusief Gas Turbines, Diesel motoren  en Tandwielkasten. GE Gas Turbines hebben een vermogen tussen  6000  en 57330 as pk . De GE Diesel  motoren range  van 8, 12 en 16 cilinder V uitvoeringen hebben vermogens   van 1753 to 4500 bhp  voor zowel marine als industrieële toepassingen.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.