Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Grootste NGO hospitaalschip ter wereld krijgt vorm

22-11-2004

NEW CASTLE 22/11 persbericht - Toekomstig hospitaalschip Africa Mercy, de nieuwste aanwinst van de internationale hulpverleningsorganisatie Mercy Ships, is begonnen aan de laatste fase van conversie. De voormalige Deense trein-veerpont is gedurende de afgelopen weken van de Mercy Ships kleurencombinatie wit en donkerblauw voorzien, waar ook haar zusterschepen mee pronken en is daardoor onmiskenbaar een Mercy Ship geworden.

De Africa Mercy in de kleuren van Mercy Ships. Foto: Mercy Ships

Het schip is vervolgens verplaatst naar een nieuwe lokatie op de scheepswerf in New Castle, Engeland, en zal na deze laatste renovatiewerkzaamheden het grootste particuliere hospitaalschip ter wereld zijn.

Mercy Ships is een wereldwijde organisatie met een groeiende vloot van zeeschepen die medische zorg en ontwikkeling bieden in de armste landen ter wereld. De organisatie heeft drie schepen: de Anastasis, de Caribbean Mercy en de Africa Mercy.

Verwacht wordt dat de Africa Mercy zo'n 450.000 van 's werelds allerarmsten per jaar zal gaan ondersteunen gedurende minstens 30 jaar. Het hospitaalschip is 152 meter lang en weegt 16.000 ton. Er zullen 474 vrijwillige bemanningsleden uit meer dan 40 verschillende landen aan boord wonen. Het schip zal uiteindelijk zes operatiekamers hebben en  een ziekenzaal met 78 bedden.

Op dit moment heeft Mercy Ships 80 procent, oftewel $ 41 miljoen van de benodigde $ 52 miljoen binnen. De organisatie heeft nog $ 11 miljoen nodig om het schip in 2005 volledig vrij van schulden te water te laten.

Arjen van der Wolf, directeur Mercy Ships Holland, zegt:  'Vanuit Nederland willen we bijdragen door zoveel mogelijk fondsen te werven om op den duur minstens √©√©n schip, zoals de Africa Mercy, in de vaart te kunnen houden.'

Voor meer informatie: Mercy Ships Holland,  tel: 010-410 28 77, www.mercyships.nl.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.