Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Tot acht schepen breed aan het 'Schipperspad'

28-12-2004

De havens zijn rond kerst en de jaarwisseling traditioneel overvol. Veel binnenvaarders willen die dagen graag in hun domicilie zijn. In veel plaatsen, zoals Werkendam, Krimpen, Hardinxveld en Sliedrecht kun je bij wijze van spreken over de schepen naast de overkant lopen.

Foto (c) VAART!Foto © VAART!
Ook het ‘Schipperspad’, de voormalige Hannokade in de Rotterdamse Maashaven, lijkt een geliefde plek de feestdagen in alle rust door te brengen en is met de auto en de metro ‘voor de deur’ tegelijkertijd een handige uitvalsplek voor familiebezoek of een bezoek aan de vele eindejaarsvergaderingen en –bijeenkomsten.

Foto (c) VAART!Foto © VAART!

Zeker vijftien lengtes liggen er, soms zelfs zeven of acht schepen breed, zodat je bijna aan boord kunt stappen bij de buurman op het Maashavenponton! ’s Avonds heerst er met generatorgebrom en kerstverlichting een gezellige sfeer. Maar hoe zal het er daar begin volgend jaar aan toegaan als de, meest geladen schepen, er allemaal tegelijk tussen uit willen om de auto op te pikken en naar de losplaats te varen.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.