Agenda RSS

De RSS feed kan niet gelezen worden.

Meer bijeenkomsten »

Peiling

De nieuwe VAART!website...

Nu online

0 Vaartleden 89 Gasten

Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Ms Caesar breekt na 54 dagen uit het ijs

13-03-2006

MAIN-DONAUKANAAL 13/3 - Na 54 ijsdagen mag ms Caesar het weer proberen. Schipper Fre Keijzer had 17 januari vastgemaakt beneden Bachhausen. Vanmorgen kwam het verlossende telefoontje van het WSA Nürnberg: brede schepen mogen weer varen. 'We hadden wel ijsgeld, maar toch is dit een grote financiële tegenvaller', mailt Keijzer.

Schepen breder dan 11,20 meter hebben sinds 16 januari tussen Nürnberg en Mühlhausen (boven de sluis van Bachhausen) niet mogen varen. De Caesar (2681 ton, 100,05 x 11,40) heeft kort na de jaarwisseling in Mohacs  (Hongarije) geladen voor Mainz. 'Gisteren heb ik nog een mailtje naar het WSA gestuurd, dat we een geringe diepgang hebben en de financiële toestand zo langzaam uit de hand gaat lopen.'
Keijzer heeft de vier man personeel aan boord zoveel mogelijk vrije tijd op laten nemen, maar is intussen al twee projectladingen misgelopen. Wat het voor hem extra zuur maakt is dat hij vorig najaar ook heeft meegedeeld in het faillissement van Donau-bevrachter Multinaut.
Het uitvaren van de sluis Hilpoltstein was moeilijk. Van 6 tot 20 uur kan er gevaren worden. Met zes schuttingen voor werd de Caesar om 19.00 uur bij Nürnberg vastgehouden.

Zie ook:

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.