Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Website Picaro wint 'Ancre d'Or'

02-04-2005

SAINT JEAN DE LOSNE 2/4 - De website van de Nederlandse spits Picaro is door het Franse binnenvaart- en watersportblad Fluvial onderscheiden met een 'Ancre d'Or'. Iedere twee jaar beloont Fluvial een tiental projecten die de plezier- of binnenvaart op een originele manier promoten met een 'gouden' of 'zilveren' anker.

'Een site van schippers over de binnenvaart en met name over spitsen en 'hun' kanalen. De toon is menselijk, staat dicht bij het dagelijks leven en werken van de particuliere binnenvaart', zo omschrijft de jury www.picaro.nl.
Twee andere winnaars in de categorie binnenvaartpromotie zijn 'La Vie Batelière', het tweemaandelijkse tijdschrift van de Franse binnenvaart-aalmoezeniers, en het bedrijf Yprema, dat verbrandingsresten over water vervoert met een gejaagd scheepje van gerecycled aluminium.
De uitreiking van de 'Oscars van de binnenwateren' vond vandaag plaats op Paquesboat, de gezelligste nautische beurs van Frankrijk, in aanwezigheid van VNF-president François Bordry. Voies Navigables de France kende een speciale prijs toe aan de gemeente Saint-Léger-sur-Dheune, die het leeglopende dorp aan het Canal du Centre nieuw leven in heeft weten te blazen door de aanleg van een jachthaven.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.