Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Duitsland steekt 350 miljoen extra in vaarwegen

20-04-2005

BERLIJN 20/4 - Van het nieuwe Duitse investeringsprogramma van twee miljard euro voor de infrastructuur gaat in 2005-2008 350 miljoen naar de vaarwegen. Dat heeft verkeersminister Dr Manfred Stolpe woensdag bekendgemaakt. Nog dit jaar wordt begonnen met de bouw van een tweede Moezelsluis bij Fankel en met verbetering van het Teltow Kanal in het oosten van Duitsland. Verder wordt veel geld gestoken in onderhoud en verbetering van sluizen, stuwen en bruggen.

Het nieuwe investeringspakket versterkt de binnenvaart, meldt Stolpe's ministerie in een persbericht. 'Ziel: diesen Verkehrstrager ganz gezielt für ein integriertes Verkehrssystem zu nutzen.' Naar de wegen gaat 900 miljoen euro, in spoorwegen wordt 750 miljoen geïnvesteerd. Door jaarlijks een kwart miljard extra te besteden aan infrastructuur verwacht Stolpe zo'n 60.000 arbeidsplaatsen in met name middelgrote en kleinere bedrijven te creëren en te behouden. Hij benadrukte dat meer dan de helft (1,1 miljard euro) naar de milieuvriendelijke vervoersmodi spoor en weg gaat.

Voorzitter Heinz Hofmann van het Bundesverband Deutsche Binnenschifffahrt (BDB) claimde in maart al een substantieel deel van de twee miljard die Bondskanselier Gerhard Schröder toen al had toegezegd. Hofmann legde de prioriteit bij de bouw van de nieuwe Moezelsluis, maar daarnaast ook bij het onderhoud van bestaande vaarwegen waarvoor de overheidsbudgetten al jaren niet meer toereikend zijn.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.