Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Pompen van Pasman naar rampgebied New Orleans

10-09-2005

BAAK 9/9 - Nederland stuurt drie pompen met een capaciteit van elk drie miljoen liter per uur naar het rampgebied in het zuiden van de Verenigde Staten. De pompen zijn geleverd aan Rijkswaterstaat door Pasman Motoren & Aggregaten in Baak. Aqualink-lid Dolf Pasman vliegt mee voor de begeleiding.

Een team van experts van Rijkswaterstaat is zaterdagmorgen 10 september in alle vroegte vertrokken naar New Orleans. Naar aanleiding van een eerder aanbod om hulp te bieden in het rampgebied in het zuiden van de Verenigde Staten, is Rijkswaterstaat op 6 september door de Amerikaanse autoriteiten gevraagd drie pompen en bedieningsexperts te leveren.

Het materieel wordt zondag 11 september naar New Orleans vervoerd. Vanwege de zware vracht - een truck met oplegger, drie pompen, vacuümmachines, een duizend litertank en 220 meter aan leidingen met een diameter van zestig centimeter - kan alleen een vliegtuig van het type Antonov het materieel transporteren. De Antonov vertrekt  aanstaande zondag vanaf vliegbasis Eindhoven van de Koninklijke Luchtmacht. Op deze vliegbasis worden de truck met de pompen en drie containers zaterdagavond om 22.15 uur ingeladen.

Zie ook: Nederland helpt New Orleans en Man bijt hond over de voorbereidingen (Windows Media Player / RealPlayer vanaf 5:49)

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.