Agenda RSS

De RSS feed kan niet gelezen worden.

Meer bijeenkomsten »

Peiling

De nieuwe VAART!website...

Nu online

0 Vaartleden 54 Gasten

Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Vanaf 7 mei in GalleryMaritime: Voetstappen tussen zee & land

08-04-2006

MIDDELBURG - Zondag 7 mei opent Jan Kiewiet, voorzitter Stichting Kunst- en Cultuurroute Middelburg, om 15.00 uur in GalleryMaritime Gortstraat te Middelburg de expositie van de Middelburgse kunstenares Leontine Hooij.

Het werk van Leontien Hooij kan men grotendeels plaatsen langs de beeldlijn van figuratief tot realistisch. Binnen die gebieden stond tot voor kort vooral de Mens centraal. Zowel in haar vrij werk als haar portretten krijgen menselijke aspecten de belangrijkste plaats. Sinds enige tijd kenmerkt de expressie van Leontien een andere invalshoek. Het realisme blijft, maar het onderwerp verschuift. Zij  schildert met acryl op doek kleine stukjes werkelijkheid; van het zee-landschap wel te verstaan. Leontien Hooij (her)schept in haar 50x50 zeeportretjes de begrenzing tussen zee en land. Het zoeken naar de perfecte realiteit is daarin zo aanwezig dat wat eerst onmogelijk lijkt, toch mogelijk is gemaakt.

Samen met Leontien Hooij exposeert Marco Käller, schilder van licht, wind en water. Hij verbeeldt impressies van schepen in actie, fel of statig. Zijn werk ademt passie voor water en wind. 'Een kiel doorklieft het water, de opgezweepte natte massa vormt een grote spattende waterboog langs de scheepshuid en men voelt bijna de wind die onhoorbaar langs de stagen snijdt.' Zo brengt Marco de zielen van de schepen in volle vaart tot leven. En eigenlijk meer nog componeert hij in geur en kleur de sferen van het zeilen zelf, in al zijn schakeringen.
  
De expositie met werk van Leontien Hooij en Marco Käller is t/m 27 mei.
In stock zijn werken van o.a. Leendert van der Pool, Victor Hoefnagels, Ronny Moortgat, Edith Madou, Niek Hoogland, Ron Beumer, John Hartjes, Paul Visser,  Guus Kuit, Ludo van Well, Hennie de Boer, Joyce van Panhuis en vele andere bekende maritieme kunstenaars.
Kunstaankopen uit STOCK krijgen het hele jaar korting met de Middelburgpas.

De openingstijden van GalleryMaritime Gortstraat 43 Middelburg zijn dinsdag t/m zaterdag van 12.00 uur t/m 17.00 uur. Elke 1e zondag van de maand en op afspraak 06 22591452.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.