Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Casco op pontons naar Delfzijl voor tewaterlating

30-12-2005

FOXHOL 30/12 - Het 135 meter lange en 15 meter brede nieuwbouwcasco, dat als Caronia aan het Winschoterdiep is gebouwd voor Gebr. Heuvelman uit Delfzijl, is vrijdag met een glijbaan op pontons gezet voor de tewaterlating volgende week donderdag in Delfzijl.

Radio-interview RTV Noord met schipper Heuvelman

Caronia op pontons. Foto © Mense J. Landlust De Caronia staat op pontons van Van der Wees. Foto © Mense J. Landlust / SON

Het schip is te groot voor een, aan het Winschoterdiep gebruikelijke, dwarsscheepse tewaterlating. Vrijdagmiddag werd de vaarweg voor de pontonbelading bij de werf Ritsema gestremd. Aanvankelijk tot 4 uur 's middags, maar door het slechte weer werd veiligheidshalve gekozen voor enige vertraging. Tegen zeven uur werd het transport aan de overkant vastgeknoopt. Dinsdag 3 januari gaat het naar de buitenhaven van Delfzijl, waar de pontons twee dagen later worden afgezonken. Vervolgens wordt het casco teruggevaren naar de werf Ritsema voor de afbouw.
De Caronia, met 335 teu containercapaciteit, had vorig jaar september al vaarklaar moeten zijn. Maar de oorspronkelijke bouwer, scheepswerf Roukema en Mulder, ging failliet.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.