Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Beungeuzen wekken CBRB en VBKO

19-01-2006

Onder de geuzentitel 'Scheepvaartgilde' probeert een grote groep beunschippers al maanden iets te doen aan de onredelijke vrachten. Het gilde stuurt nu adviesprijzen rond per SMS. Ze willen de aannemers niet het vel over de oren trekken, maar als er over een paar jaar nog beunschepen nodig zijn, moet er nu wel iets aan de vrachten worden gedaan. Alleen het initiatief werkt al.
Niet dat de Noordzee-zandschippers nu stil kunnen leven, maar de organisaties die jaren geroepen hebben dat ze hun belangen verdedigden - zonder daar iets wezenlijks aan te doen -, zijn inmiddels wakker geschud. Plotseling was daar het CBRB (van de opgeslokte Vereniging Zand- & Grindschippers, VZ&G) dat de noodklok luidde over het zand- en grindvervoer per binnenschip en vooruitliep op een lopende NEA-studie naar de ellendige situatie van de schippers. Prompt kroop ook de VBKO uit z'n schulp met het streven naar een bodemprijs voor vervoerders van bouwgrondstoffen.
Edele pogingen van de ingeslapen organisaties om hun eigen hachje te redden, want met schippers is het zo dat ze hun organisatie net zo makkelijk laten vallen als er een andere opstaat die wèl iets voor ze doet.
Dat CBRB en VBKO inmiddels wakker zijn is de eerste winst, nu de aannemers nog.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.