Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

VAART! stopt met Nedstat Basic

09-03-2006

De Nedstat-tellers verdwijnen van de VAART! website. Pop-up's van iLead, het bedrijf dat door telleraanbieder webstats4u is ingehuurd om inkomsten te verwerven uit reclame, worden door bezoekers van de site als storend ervaren en voegen niets toe aan VAART! Het verwijderen zal geleidelijk gaan; eerst bij updates van pagina's wordt de teller verwijderd.

Jarenlang heeft VAART! bezoekers laten tellen door de -gratis- tellers van Nedstat. De eerste teller, op de openingspagina van VAART!, werd 24 mei 1997 geplaatst en telde al meer dan 1,6 miljoen pageviews. Er zijn zo'n 100 tellers voor de verschillende VAART!-rubrieken in bedrijf, de meeste zijn terug te vinden op VAART!Score. Het grote voordeel was altijd dat we open en eerlijk konden zijn tegenover iedereen die vragen had over het (toenemend!) gebruik van de site.

Elke teller doet het op zijn manier, Nedstat is een wijdverbreide standaard waarmee je sites ook onderling kunt vergelijken, mèt de zekerheid dat ze allemaal op dezelfde manier worden geteld. Bijvoorbeeld Koninklijke Schuttevaer of Vereniging De Binnenvaart. Iedereen die wil kan het bekende Nedstat-icoontje aanklikken en zich een objectief beeld vormen.

Er zijn genoeg tellers in de markt die hetzelfde doen, ook gratis. Een overstap naar een andere gratis teller levert weinig op. De tellerhistorie zou sowieso verloren gaan. En gratis tellers hebben zo hun beperkingen. Daarom heeft VAART! in oktober 2005 gekozen voor een betaald en uitgebreider alternatief: RealTracker. Helaas niet meer zichtbaar op de site aanwezig, maar een geweldige verrijking voor intern gebruik. Bij gelegenheid informeren we belangstellenden graag over de resultaten.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.