Agenda RSS

De RSS feed kan niet gelezen worden.

Meer bijeenkomsten »

Peiling

De nieuwe VAART!website...

Nu online

0 Vaartleden 41 Gasten

Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Roland Kortenhorst nieuwe voorzitter BVB

17-05-2006

ROTTERDAM 16/5 persbericht BVB - Het hoofdbestuur van Stichting Bureau Voorlichting Binnenvaart heeft vrijdag unaniem ir R.W.F. Kortenhorst als nieuwe voorzitter benoemd. Jan de Vries, actief als voorzitter sinds de oprichting in november 1989, gaf op eigen verzoek de voorzittershamer door. Hij is van mening dat BVB als promotieorganisatie van de binnenvaart gebaat is bij een jongere invloedrijke voorzitter en is verheugd dat Roland Kortenhorst deze rol wil vervullen.

Kortenhorst. Foto (c) VAART!Roland Kortenhorst tijdens een rondleiding van scheepsbouwers in de Tweede Kamer, februari 2006. Foto © VAART!

Het BVB heeft als doel professionele voorlichting en promotie ten gunste van de binnenvaart te verzorgen en heeft daartoe een bestuur met binnenvaartbreed draagvlak. De huidige deelnemende binnenvaartorganisaties zijn Koninklijke Schuttevaer, Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart, vereniging sleep- en duwbooteigenaren Rijn & IJssel, Nederlands Binnenvaartbureau en de organisaties die samenwerken in Kantoor Binnenvaart. Kortenhorst zal fungeren als onafhankelijk voorzitter, terwijl voorheen de voorzitter uit de leden van de deelnemende organisaties werd gekozen. Als vice-voorzitter is Henk van der Velde namens Kantoor Binnenvaart benoemd.
 
Roland Kortenhorst is geboren te Eindhoven op 14 juni 1958. Hij heeft sterke affiniteit met de binnenvaart door zijn achtergrond in de scheepsbouw en als bestuurder van diverse werven en verenigingen. Als lid van de Tweede-Kamerfractie van het CDA is hij zich bewust van het belang van de industrie en de scheepvaart in het bijzonder en tracht dit bewustzijn bij politiek en beleidsmakers te verhogen. Het BVB verwacht dat Kortenhorst de functie van het BVB als professioneel voorlichtingsbureau verder zal versterken en als ambassadeur namens de binnenvaart zal optreden.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.