Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Jan Struijk erelid Koninklijke Schuttevaer

18-05-2006

VIANEN 18/5 - 'Thesaurier-generaal' Jan H. Struijk heeft na 18 jaar het penningmeesterschap van Koninklijke Schuttevaer overgedragen aan zjn al ingewerkte opvolger Jos Dullaart. Struijk zat vanaf 1983 in het hoofdbestuur en werd donderdag bij zijn afscheid benoemd tot erelid van de schippersvereniging.

Zie ook:

Voorzitter Annemarie Jorritsma memoreerde dat Struijk al in 1970 bestuurlijk actief was in de Schuttevaer-afdeling Sliedrecht. Zij roemde zijn motivatie en nimmer aflatende inzet. 'Bij elkaar was Jan Struijk 35 jaar actief voor Schuttevaer. Hij was heel gedreven en voelde zich in grote mate verantwoordelijk binnen het hoofdbestuur. Jan bemoeide zich werkelijk overal mee, maar altijd in het belang van de zaak. Het kon altijd beter, en vaak had hij gelijk', zei Jorritsma. Zijn vrouw Janny en de kinderen werden in de dank betrokken. Met applaus van de zaal werd Struijk op voorstel van Jorritsma 'voor zijn tomeloze inzet voor de Schuttevaerzaak' benoemd tot erelid.
Op video gaven Schuttevaer-medewerkers hun visie ('met een lintje en een kort lontje', 'de beste penningmeester van Nederland', 'de prettige en de leuke dingen overheersten') op het vertrekkend hoofdbestuurslid. Schipper Nico Stam zei nog bij Madame Tussaud geïnformeerd te hebben naar een wassen beeld voor Struijk. 'Maar daar moet je lang voor stilzitten, dat wilden we je niet aandoen.' In zijn afscheidswoord drukte Struijk 'zijn' Schuttevaer-medewerkers op het hart: 'Blijf de taal van de schipper spreken, leef je in. Een probleem is pas een echt probleem als het je eigen probleem is.'
Schipper Jaap van der Sluijs van het ms Federatie werd, voorgedragen door de afdeling De Amer, gekozen tot nieuw lid van het hoofdbestuur. De aftredende hoofdbestuursleden P. Nobel, R. Hoogendoorn en Y. Dijkstra werden herkozen.

Zie ook:

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.