Agenda RSS

De RSS feed kan niet gelezen worden.

Meer bijeenkomsten »

Peiling

De nieuwe VAART!website...

Nu online

0 Vaartleden 36 Gasten

Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

CDA in de bres voor historische sleepboten

23-05-2006

DEN HAAG 23/5 - Het CDA in de Tweede Kamer is ongerust over de gevolgen van de nieuwe Binnenvaartwet voor historische sleep- en duwboten. De zorgen betreffen oude schepen die om historische redenen in de vaart gehouden worden, schepen die gebruikt worden door jeugdverenigingen zoals Scouting Nederland en de Zeekadetten en schepen die door particulieren als recreatievaartuig worden gebruikt.

Zie ook:

Het CDA vreest dat het door strengere eisen vrijwel onmogelijk wordt om deze authentieke schepen nog in de vaart te houden. Het CDA stelt minister Peijs daarom onder meer voor om kleinere sleepboten die voor de pleziervaart worden gebruikt in de wet vrij te stellen van het Certificaat van Onderzoek. Hierdoor hoeven bijvoorbeeld geen aanpassingen gepleegd te worden aan de rompconstructie die het historisch karakter aantasten. Ook vreest het CDA dat veel vrijwillige en particuliere schippers van sleepboten voortaan over een groot vaarbewijs moeten beschikken, terwijl zij niet kunnen voldoen aan de gestelde vaartijd-eis (4 x 180 vaardagen). Daarnaast zou ook in beperkte mate slepen moeten worden toegestaan.

Komend weekend vinden in het Overijsselse Zwartsluis de Nationale Sleepbootdagen plaats, georganiseerd door de Vereniging De Motorsleepboot (VDMS). Tussen de twee- en driehonderd oude sleepboten, veelal in particulier bezit, kunnen dan door het publiek worden bezichtigd. De hoofdrol is weggelegd voor authentieke sleepboten, die door hun eigenaren voor de sloop zijn behoed. Het CDA wil dat dit evenement ook in de toekomst kan blijven plaatsvinden.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.