Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Tiësto op de Maas

11-06-2006

ROTTERDAM 11/6 - Top-DJ Tiësto liet van zich vanaf een ponton voor de Cruiseterminal horen èn zien met 'Nature Challenge' tijdens de Rotterdam stopover in de Volvo Ocean Race. Radio Rijnmond telde 150.000 bezoekers. Nautisch fotograaf Ronald Koelink was getuige van deze geweldige happening.

Foto (c) Ronald Koelink - www.foto-nautiek.nlFoto (c) Ronald Koelink - www.foto-nautiek.nlFoto (c) Ronald Koelink - www.foto-nautiek.nl
Foto's © Ronald Koelink

Zie ook:

Met een aantal sleepboten werd Tiësto op een groot ponton naar het midden van de Nieuwe Maas gebracht. Hij draaide op de Brunel Sunergy, een voormalig deelnemer van de Whitbread Around the World, de voorloper van de Volvo Ocean Race. Op nagemaakte zeilen werden beelden van de dj en de Volvo Ocean Race geprojecteerd.

Nature Challenge is een multimediaal muziekspektakel waarbij Tiësto vanaf een drijvend podium midden in de Maas ter hoogte van de Cruiseterminal een 75 minuten durende show verzorgde. Tiësto draaide een exclusieve DJ-set geïnspireerd door de etappes die de schepen van de Volvo Ocean Race afleggen. De omliggende gebouwen zoals het World Port Center, de Cruiseterminal, het KPN gebouw, de Erasmusbrug, de Hoge Erasmus en het Wereldmuseum vormden het immense decor voor deze show en werden speciaal voor deze avond op theatrale wijze uitgelicht.

Ondersteund door laser, vuurwerk en videoprojecties vanaf en op de gebouwen nam Tiësto de toeschouwer mee op reis. Van Vigo naar Kaapstad, Melbourne, Wellington, Rio, Baltimore, New York, Portsmouth en via Rotterdam naar de finish in Gotenborg. De elementen van vuur, water licht, geluid en beeld worden dmv een state of the art techniek aangestuurd en met elkaar gesynchroniseerd, waardoor de skyline van Rotterdam zelf de hoofdrolspeler in een ongekende muziekshow wordt.

Het concert werd verzonnen door Xplo Events en Sonic One.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.