Agenda RSS

De RSS feed kan niet gelezen worden.

Meer bijeenkomsten »

Peiling

De nieuwe VAART!website...

Nu online

0 Vaartleden 38 Gasten

Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Binnenvaart Europees op de kaart

24-06-2006

Dinerend aan de waterkant loop je deze zomer grote kans op een speciale placemat onder je bord: 'Binnenvaart op de kaart'. Tien binnenvaartschepen (en een havendienstboot) vormen de zichtbare ingrediënten van het veelzijdige menu. Het Bureau Voorlichting Binnenvaart had voor de actie geen beter moment kunnen kiezen. Binnenvaart is hot!

Waar varende ondernemers jarenlang eenzaam streden voor een beter imago, wist het BVB in enkele decennia tot grote verladers en politiek door te dringen. Spraakmakende innovaties verbeeldden de slagkracht en de modernisering, als voorhoede van een op hoog niveau vervoerende sector.

Minister Karla Peijs gaf 'Europa' een flinke binnenvaartinjectie, opvolgend EU-voorzitter Oostenrijk deed het nòg eens en overtuigend, Naiades kwam, 'ons' Europarlementslid Corien Wortmann stuurt, duwt en schaaft aan politieke beleidsvorming, en met nog meer hulptroepen in het veld wordt de binnenvaart sterk op de kaart gezet. De verankering van het vervoer over water in het komende Groenboek (2007) lijkt al zo goed als rond. Aanzien en waardering nemen dagelijks toe. Als schipper moet je het blíjven verdienen, maar met de binnenvaart Europees op de kaart eet je veel smakelijker.

Binnenvaart op de kaart

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.