Agenda RSS

De RSS feed kan niet gelezen worden.

Meer bijeenkomsten »

Peiling

De nieuwe VAART!website...

Nu online

0 Vaartleden 100 Gasten

Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Mercurius Group zet activiteiten bevrachter Lucassen voort

03-08-2006

AMSTERDAM 3/8 persbericht Mercurius Scheepvaart Group - De Mercurius Scheepvaart Group uit Zwijndrecht neemt per zaterdag 5 augustus de handelsnaam en bevrachtingactiviteiten van de Amsterdamse bevrachter Lucassen over van het Deense scheepvaartconcern Maersk Line. Ook enkele personeelsleden van Lucassen maken de overstap naar de nieuwe combinatie. Het kantoor van Lucassen blijft gevestigd in Amsterdam aan het IJ.

De voortzetting van de activiteiten van Lucassen betekent een uitbreiding van het containervervoer over water bij de Mercurius Scheepvaart Group. Mercurius - van oorsprong vooral actief in de binnentankvaart - beschikt al jaren over een vloot van kleine, efficiënte containerschepen (onder andere de schepen die ooit werden geïntroduceerd als ‘Neo Kemps’). Sinds begin dit jaar vaart het kraanschip Mercurius-Amsterdam waarmee een unieke combinatie van vervoer en overslag van containers wordt aangeboden.

Mercurius Container Transporten
MCT Lucassen opereert als een zelfstandige unit binnen de Mercurius Scheepvaart Group. De heer Michel Kleijn zal de rol van General Manager vervullen en participeert ook mee in de nieuw ontstane firma MCT Lucassen. ‘MCT’ staat voor Mercurius Container Transporten.

MCT Lucassen neemt onder meer de containerlijndienst tussen Rotterdam en Antwerpen over, die Lucassen reeds voor Maersk verzorgde. Daarmee verzorgt MCT Lucassen exclusief voor Maersk de lijndiensten op dit traject en diverse aanvullende diensten. Tijdelijk wordt onder meer ook het werk voor de lijndiensten van CTV (Container Terminal Vreede) in Zaandam verzorgd door MCT Lucassen.

Beide partijen zijn blij dat de naam ‘Lucassen’ gehandhaafd blijft. Deze naam is al sinds 1843 bekend in de transportwereld, doch werd ‘pas’ in 1870 een zelfstandige firma. Door het loskoppelen van Lucassen van Maersk Line ontstaat (weer) een volledig neutraal bevrachtingkantoor voor de binnenvaart.

De overeenkomst werd dinsdag 1 augustus 2006 definitief door middel van het tekenen van de noodzakelijke documenten tussen Mercurius Container Transporten B.V. en Maersk Transport B.V.

Mercurius Scheepvaart Group
De Mercurius Scheepvaart Group is een investeringsfirma en logistieke dienstverlener met focus op de binnenvaart. De hoofdactiviteiten binnen de Group zijn de samenwerking en de begeleiding van de aangesloten scheepvaartondernemers plus het ontwikkelen van (innovatieve) binnenvaartconcepten. Momenteel varen er ongeveer 40 binnenvaartschepen bij de Group, waaronder chemie-schepen, containerschepen, het meelschip Mercurial-Latistar en het kraanschip Mercurius-Amsterdam.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.