Agenda RSS

De RSS feed kan niet gelezen worden.

Meer bijeenkomsten »

Peiling

De nieuwe VAART!website...

Nu online

0 Vaartleden 59 Gasten

Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Gallerymaritime opent in Raamsdonksveer

01-03-2007

RAAMSDONKSVEER 1/3 persbericht GalleryMaritime - GalleryMaritime opent op 18 maart de deuren in Raamsdonkveer. GalleryMaritime is uniek. De galerie brengt uitsluitend eigentijdse maritieme kunst.

Het water spat van het doek, dromerige luchten glijden voorbij, keramische vissen beleven zeeavonturen, onderdelen van oude schepen krijgen in potlood en pastel nieuwe levens, in kleurrijke verbeelding liggen de schepen in haven Hoorn te wachten op wat komt, werk- en transportschepen worden, in een artistiek perspectief, levendige en passionele objecten. De binnenvaart ligt in scheepsportretten voor anker en uit de zeesculpturen lezen we verlangen naar dolce far niente. Een bezoek aan de galerie is een belevenis voor iedereen die wel eens over de 'grote oversteek' droomde. En wie doet dat eigenlijk niet?

GalleryMaritime gaat zelf ook op reis met maritiem werk. Afgelopen jaar werd het werk van 16 kunstenaars geëxposeerd in het C.Y.Tung Maritime Museum in Shanghai. Het was de eerste non gouvernementele kunstuitwisseling met China ooit. De expositie werd een groot succes en bereisde 4 locaties. Meer dan 200.000 Chinezen bezochten de expositie Dutch Light Sails to China. De eerste expositie in Raamsdonksveer is een hommage aan die enerverende belevenis. Meer dan 50 maritieme werken omvat de première expositie.

GalleryMaritime is gevestigd in Raamsdonksveer aan Maasdijk 9 (4941 GB).                        

Op 18 maart om 15.00 uur zal de expositie worden geopend door de Geertruidenbergse wethouder Lida Verschuren-van Strien in aanwezigheid van de 16 kunstenaars.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.