Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Haagse binnenvaarder Wim Bloemberg verongelukt

06-09-2006

DEN HAAG / AMSTERDAM 6/9 - Drs Wim Bloemberg (65), voorzitter van de Sectie Varende Monumenten van de FONV en van de Stichting Haagse Historische Binnenhavens, is dinsdagavond bij een verkeersongeval in Amsterdam om het leven gekomen.

Zie ook:

Hij was onderweg naar de vergadering van de Sectie Varende Monumenten en vlakbij de vergaderruimte vond dit bizarre ongeluk plaats, meldt SVM-secretaris Henk Brunt.

Bloemberg trad in januari 2005 aan als voorzitter van de sectie, maar de eerste contacten met de Federatie Oud-Nederlandse Vaartuigen ontstonden al vele jaren eerder, schrijven FONV-voorzitter G.H. Doornink en Brunt in een In Memoriam. 'Hij was in de jaren ’80 en ’90 een van de weinige ambtenaren binnen het ministerie van VROM die inzagen dat mobiel erfgoed in het algemeen en het varende in het bijzonder behouden moest worden voor volgende generaties. Hij stond dan ook aan de wieg van het Nationaal Register Varende Monumenten en heeft er in belangrijke mate toe bijgedragen dat hier gelden van de overheid voor beschikbaar werden gesteld.'

Bloemberg was auteur van het op 23 augustus verschenen boekje 'Varen op Den Haag en Scheveningen' en nauw betrokken bij de tentoonstelling 'De binnenhavens van Den Haag en Scheveningen', die tot 30 september wordt gehouden in het Atrium van het stadhuis van Den Haag.

De crematie vindt plaats op maandag 11 september a.s. om 15:00 uur in het Crematorium Ockenburgh, Ockenburghstraat 21 te 2553 AA Den Haag.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.