Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Nieuw op de Open Scheepvaartdagen Antwerpen: Periskal Radar

08-09-2006

WUUSTWEZEL 8/9, persbericht Periskal, Tresco cvba - Eindelijk is de combinatie van electronische kaart en het radarbeeld mogelijk op een betaalbare manier. Dit zonder afbreuk te doen aan de kwaliteitseisen die aan een dergelijk hoogwaardig product worden gesteld.Periskal Radar is het ultieme product voor navigatie aan boord van binnenschepen.

Het electronische kaartbeeld en het radarbeeld worden geïntegreerd in elkaar. Daarmee heeft u alle mogelijke informatie voor een veilige vaart.

Aparte box
Periskal Radar werkt samen met de Tresco Inland Ecdis Viewer die reeds gebruikt wordt aan boord van 3000 binnenschepen. Het radarbeeld wordt via een aparte box verbonden met de navigatie computer. Zo is het mogelijk bestaande Tresco Inland ECDIS viewers uit te breiden met radarbeeld of eerst een Tresco Inland ECDIS Viewer te kopen en deze later uit te breiden met radar overlay. Elke binnenvaartradar is te gebruiken en het product is gecertifieerd door de CCR.

Een integratie met het radarbeeld heeft als voordeel dat de andere schepen zichtbaar worden op de elektronische kaart en u dus niet alleen uzelf ziet varen. Tevens worden tonnen en schepen van elkaar onderscheiden. U heeft geen Gyro of GPS kompas nodig daar het systeem zelf kaart en radarbeeld perfect over elkaar heen legt. De techniek die daarvoor gebruikt wordt is zeer precies en ontwikkeld in samenwerking met het Duitse bedrijf Innovative Navigation. Zij hebben reeds een jarenlange ervaring met deze systemen.

Periskal
De Periskal Group omvat een aantal bedrijven die ontstaan zijn uit Tresco cvba uit het Belgische Wuustwezel. Zaakvoerders zijn Marc Persoons en Wim Kalfsvel die vanaf 1990 kaartsystemen op de markt brengen voor binnenvaart. Eigen bedrijven in België, Rumanie en Ukraine zorgen voor de productie en service. Tevens is een breed netwerk in alle Europese landen aanwezig die producten verdelen en installeren.

Bekende producten zijn PC-Navigis en de Tresco Inland ECDIS Viewer. Deze producten zijn ontstaan na samenwerking en onderzoek met de Belgische Universiteit VUB te Brussel in de vroege jaren 90. Alle systemen zijn gemaakt volgens de Inland ECDIS standaard die door de CCR en Donau commissie is aangenomen als norm voor digitale navigatie aan boord. Producten van de Periskal Group zijn te vinden aan boord van een 3000 tal binnenschepen in gans Europa. Praktische alle grote rederijen en vele individuele schippers werken ermee. Tal van overheidsdiensten zoals waterbeheerders, politie, brandweer etc… werken er eveneens mee.

Info Periskal, Tresco cvba, Bredebaan 451, B2990 Wuustwezel
Tel +3236695736 Fax +3236695737 E-mail info@periskal.com Web: www.periskal.com

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.