Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Rederij De Zuidwal breidt uit

06-10-2006

SPAKENBURG 6/10 persbericht De Zuidwal - Rederij de Zuidwal beschikt nu over TWEE schitterende schepen. Met de aankoop van zs. "Linquenda"-  een 30 m. lange bijzonder mooie, authentieke zeiltjalk - hebben Jan en Janna van Twillert hun mogelijkheden cq. capaciteiten fors uitgebreid. Voor schipper / mede-eigenaar Lammert Bos is hiermee een droom in vervulling gegaan.

Bemanning rederij ZuidwalOntspannende dag- en avondvaartochten kunnen nu gemaakt worden met max. 40 personen (in combinatie met mzs. de "Zuidwal" dus met in totaal max. 80 personen!) Daarnaast kunnen er meerdaagse zeiltrips gemaakt worden: dit overigens alleen door de week. Een bijzondere en belangrijke bijkomstigheid van zs. "Linquenda" is haar hydraulisch strijkbare mast: hierdoor krijgt dit schip een veel groter vaarbereik. Plaatsen als Huizen, Almere, Naarden, Nijkerk, Zeewolde en zelfs Amersfoort zijn nu ook direct bereikbaar. Bovendien is zs. "Linquenda" een beeldschone, sfeervolle èn romantische locatie om een huwelijk eens ergens anders te laten plaatsvinden: ze is dan ook aangemeld als uitermate geschikte trouwlocatie voor de randmeren!  
 
Logies en ontbijt
zs. "Linquenda" biedt aan in totaal 18 gasten gelegenheid voor logies en ontbijt.  De zeiltjalk is onderdeks prachtig ingericht en heeft een warme uitstraling door het gebruik van een prachtige mahoniehouten betimmering in combinatie met sfeervol glanzend koper. De 7 tweepersoonshutten voorin zijn comfortabel: elk met eigen wastafel en verwarming. Dit geldt trouwens ook voor de ene vierpersoons hut achterin. Het sanitair bestaat uit 2 douches en 2 toiletten. De open keuken heeft alles wat een keuken moet hebben: servies, bestek en pannen zijn aanwezig. Er is ruime gelegenheid om te koken èn er staat een oven. Daarnaast zijn er op zs. "Linquenda" dezelfde mogelijkheden als die op mzs. de "Zuidwal" geboden worden, zoals: het offreren van warme en / of koude buffetten, vlees- en / of visbarbecues, of  andere catering naar wens.

LinquendaVoor de gemeente Bunschoten/Spakenburg is de zeiltjalk "Linquenda" van Rederij de Zuidwal overigens ook een welkome aanvulling op reeds bestaande accommodaties ter plaatse. Als "Bed & Breakfast" heeft de toeristisch toch al zeer aantrekkelijke plaats er weer een luxe vorm van mogelijkheid tot overnachten bij. Voor de gasten is er een gelegenheid te meer om aan te grijpen om te gaan zeilen op onze unieke en karakteristieke Hollandse wateren. Daarnaast is de zs. "Linquenda" een dusdanig historisch mooie tjalk, dat de gemeente  Bunschoten zonder aarzelen de ligplaats gelegen vóór mzs. de Zuidwal aan Rederij de Zuidwal heeft toegekend, hetgeen betekent, dat zs."Linquenda" ook optisch een duidelijke meerwaarde biedt voor wat betreft de aanblik van de haven van Spakenburg.

Rederij de Zuidwal hoopt dan ook, dat haar uitbreiding met de "Linquenda" nog meer gasten de kans  biedt op genieten van de fijne sfeer aan boord met de avontuurlijke ervaring van uitwaaien op het water en vervolgens comfortabel uitrusten ter plekke.

Geïnteresseerd geraakt? Ga voor meer info naar www.rederijdezuidwal.nl

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.