Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Binnenvaart lanceert portaalsite voor waterrecreatie

11-10-2006

HASSELT 11/10 persbericht Promotie Binnenvaart Vlaanderen - Ten behoeve van de 10.000-n liefhebbers van recreatie op en langs het water, lanceert Promotie Binnenvaart Vlaanderen een gloednieuwe portaalsite op http://www.waterrecreatie.be. De website met gespecialiseerde informatie richt zich niet alleen tot de individuele waterrecreanten (zoals onder andere toervaarders, zeilers en kanovaarders), en tot de watersportverenigingen, maar ook tot de toeristen en de talrijke toeristische diensten die waterrecreatie opnemen in hun globaal aanbod van voorzieningen.

De waterrecreatie in Vlaanderen mag zich verheugen in een toenemend succes. Dat is niet verwonderlijk, want in verhouding tot zijn bevolking heeft Vlaanderen een van de dichtste netten van bevaarbare waterwegen ter wereld. Het ontdekken van ‘Vlaanderen Vakantieland’ gebeurt steeds meer vanaf rivieren en kanalen, en steeds vaker ook door buitenlandse toeristen.

Waterpartijen
Veel steden en gemeenten spelen hier de jongste jaren op in en hebben, dikwijls met Europese steun, zeer aantrekkelijke waterpartijen ontwikkeld die stadsvernieuwing koppelen aan een opwaardering van de waterkant. Parallel hiermee zijn nieuwe faciliteiten, infrastructuur, aanlegsteigers, voorzieningen en jachthavens gebouwd. Waterrecreatie is niet alleen meer recreatie op, maar ook langs het water. Zo worden boottochtjes steeds vaker gecombineerd met fietstochtjes of wandelroutes. Bij Promotie Binnenvaart Vlaanderen is hiervoor sedert verscheidene jaren een groeiende belangstelling te merken. Met een nieuw Beleidsplan voor de waterrecreatie, speelt ook de Vlaamse regering op deze nieuwe trend in.

Nederlands, Duits, Frans, Engels
De portaalsite www.waterrecreatie.be is een uitvloeisel van de algemene, zeer succesrijke website www.binnenvaart.be. Eerder lanceerde PBV via haar zusterorganisatie al de gespecialiseerde website www.shortsea.be. De nieuwe website is in het Nederlands, maar al in de eerstvolgende maanden wordt een Duitse versie ter beschikking gesteld – ten behoeve van de vele Duitstaligen die ons land van op het water bezoeken. In een derde stap worden ook een Franse en een Engelse versie voorzien.

De portaalsite rond waterrecreatie richt zich ook nadrukkelijk tot een breed publiek, en biedt zowel informatie voor actieve sportbeoefenaars als voor passieve recreanten en gelegenheidsbezoekers. Boven alles wil de website praktische en onmiddellijk bruikbare informatie ter beschikking stellen. Dat gaat van een reeks waterwegenkaarten en de bedieningsuren en modaliteiten op bruggen en sluizen, tot een overzicht van reglementen, de vereisten om een vaarbrevet te halen en een rubriek met gratis downloads, adressen en nieuwsberichten.

De gebruiksvriendelijkheid wordt nog versterkt omdat er twee manieren worden aangeboden om de website te ontdekken: zowel volgens activiteitsterrein (toervaart, jetski, kano, zeilen, enz) als thematisch (waterwegenkaarten, reglementering, agenda, enz). In het bijzonder de FAQ-rubriek biedt een zeer handig overzicht van courant gestelde vragen en antwoorden.

Community
De nieuwe portaalsite biedt eveneens mogelijkheden aan sportclubs, toeristische diensten, verenigingen van waterrecreanten en ook aan individuele gebruikers van de waterweg om gelijkgezinden te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Het is de bedoeling dat onder de rubriek ‘Forum’ spoedig een levendige ‘community’ ontstaat, waarop zowel informatie kan gevraagd als uitgewisseld worden.

Ook kunnen verenigingen en toeristische diensten in een ‘Agenda’ melding maken van evenementen die zij organiseren. Als service aan de bezoekers wordt de mogelijkheid geboden om een screensaver en wallpapers te downloaden.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.