Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Stuurloze waterbus vaart walkant in, IVW kondigt onderzoek aan

10-11-2006

DORDRECHT 10/11 persbericht Inspectie Verkeer en Waterstaat - Een waterbus van Connexxion is woensdagmiddag 8 november tussen Dordrecht en Sliedrecht de walkant ingevaren door tijdelijke uitval van de stuurinrichting. Er vielen geen slachtoffers. Wel was er schade aan de schroeven en het roerwerk.

Het schip, dat 130 passagiers kan vervoeren, kon op eigen kracht de haven van Dordrecht bereiken. Daarbij werd het begeleid door een schip van Rijkswaterstaat.

Eerdere problemen
Het is dit jaar de vierde keer dat een van de snelle veerboten tussen Rotterdam en de Drechtsteden in de problemen komt. In mei werd de steiger bij Dordrecht door een waterbus geramd. Daarbij speelde uitval van de stuurinrichting eveneens een rol. In juni raakte een andere waterbus betrokken bij een aanvaring en in september brak op een van de schepen brand uit.

De inspectie start een bedrijfsonderzoek naar alle incidenten dit jaar met de waterbussen. De directie van Connexxion zal onder meer worden gevraagd op welke manier eerder aanbevolen procedures op het gebied van opleidingen en veiligheidsaudits zijn toegepast.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.