Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Scheepspraet KSCC terug als podcast

23-11-2006

NIJMEGEN / BUNNIK 23/11 - De radiorubriek Scheepspraet, die twee jaar geleden werd weggesaneerd bij de KRO, is terug als podcast. De eerste aflevering werd dinsdag ten doop gehouden op het Podcast Seminar van Bureau Telematica Binnenvaart bij Apple Nederland in Bunnik. Het is een opname van de mis van afgelopen zondag op het KSCC Schipperscentrum in Nijmegen.

KSCC podcast'Het kraakt en piept hier en daar nog wat', zegt aalmoezenier Bernard van Welzenes, 'maar het is een goede start. We moeten er met z'n allen nog wat regelmaat in vinden.'

Van Welzenes denkt aan een wekelijks halfuurtje dat bijvoorbeeld op dinsdagmorgen wordt samengesteld en 's middags van de website kan worden gedownload en beluisterd. De podcast McFaith van pastoor Roderick Verhögen ziet hij als een mooi voorbeeld. 'Het wordt pastoraal-sociaal voor de binnenvaart', kondigt Van Welzenes aan.

De KSCC podcast is te vinden op de website www.kscc.nl via de knop 'Scheepspraet'. Luisteraars (voorzien van een snelle internetverbinding) krijgen uitleg op de site, met de raad eerst het programma iTunes (35Mb) te installeren en zich vervolgens (gratis) te abonneren op de KSCC podcast. De eerste aflevering duurt 57 minuten, is 27Mb groot en na download te beluisteren op een iPod of vanaf de eigen pc.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.