Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Duwstellen tot 225 meter toegestaan tussen Rotterdam-Gorinchem vv

19-12-2006

ROTTERDAM 19/12 - Rijkswaterstaat maakt op de route Gorinchem-Rotterdam vv de vaart met duwstellen en gekoppelde samenstellen mogelijk tot een lengte van 225 meter en een breedte van 17,50 meter, zowel voor de opvaart als de afvaart. 

Op verzoek van een aantal rederijen heeft de hoofdingenieur-directeur van RWS Zuid-Holland de maximale lengte in het Binnenvaartpolitiereglement (BPR 1984, art. 9.02 eerste lid) aangepast. Er moet een geldig Certificaat van Onderzoek aan boord zijn voor de combinatie en afmetingen waarmee gevaren wordt. Er mag gevaren worden vanaf een waterstand bij Lobith van N.A.P. +7,52 m en hoger. Het duwstel of gekoppelde samenstel moet beschikken over een vanuit de stuurstand bedienbare boegbesturingsinstallatie van in totaal voldoende vermogen. Ledig mag er uitsluitend gevaren worden bij een windsterkte van minder dan 7 Beaufort.

De wijziging is gepubliceerd in de Staatscourant van 18 december en geldt tot 1 januari 2009, waarna evaluatie plaatsvindt. Met speciale vergunningen is de laatste jaren al ervaring opgedaan met het varen met grotere afmetingen. Daaruit is volgens RWS geen negatieve invloed op de veiligheid gebleken.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.