Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Aanzienlijke schade bij aanvaring op de Donau

11-01-2007

AHOLFING 11/1 - Op de Donau, in een bocht twee kilometer boven de sluis Straubing, is het opvarige Roemeense tweebaks duwstel Giurgiu 29 donderdagnacht om 02:00 uur in de zij van het afvarige Nederlandse ms Johannes gevaren. De schade was aanzienlijk, er raakte niemand gewond. De schippers, een 56-jarige Oekraïener en een 47-jarige Roemeen, gaven elkaar de schuld. De Wasserschutzpolizei Deggendorf maakte tegen beiden proces-verbaal op omdat ze te veel in het midden van de rivier voeren. Die is ter plaatste zo'n 200 meter breed. De scheepvaart werd in de namiddag weer beperkt vrijgegeven.

Politiefoto via WochenblattSchade aan het ms Johannes. (Politiefoto via Wochenblatt)

Zie ook:

De Johannes, geladen met 1000 ton sojaschroot, liep een scheur van twee meter op in de zij tot onder de waterlijn, waardoor de middensectie vol water liep. Het 100 meter lange schip plooide licht, dreigde te breken, maar kon in de loop van de ochtend worden gestabiliseerd. Van het 180 meter lange duwstel, geladen met 1600 ton mais, brak de voorste bak los en liep zware boegschade op. De schade wordt geschat op een kwart miljoen euro. De schippers geven elkaar de schuld. De Wasserschutzpolizei Deggendorf verbaliseerde ze allebei omdat ze waarschijnlijk te ver in het midden van de ter plaatste 200 meter brede vaarweg voeren.

Rond 9 uur 's ochtends kon de bergvaart weer langzaam passeren, de daalvaart was tot in de loop van de middag gestremd. De lading van de Johannes werd met een pontonkraan volledig overgeslagen in een ander schip, een klus die tot laat in de avond duurde.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.