Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Multinaut overleeft doorstart met inzet Nederlandse particulieren

19-01-2007

WENEN 19/1 - Donau-bevrachter Multinaut Donaulogistiek GmbH heeft het eerste jaar van de doorstart goed doorstaan, meldt directeur Peter Jedlicka. Na de problemen ('finanzielle Schieflage') van eind 2005 werd het bedrijf gereorganiseerd en gesaneerd. 'Heute präsentiert sich die Multinaut Donaulogistik GmbH als solider Binnenschiffsbefrachter am Donaumarkt', zegt Jedlicka, die nu de enige aandeelhouder is. Hij is lovend over de Nederlandse particulieren en de klanten die de bevrachtingsfirma door de zware tijden heen trouw gebleven zijn.

Peter JedlickaMultinaut richt zich nog uitsluitend op het bevrachten van particuliere schepen tussen Nederland/België, het Rijnstroomgebied en de Donau. Door afscheid te nemen van de Donau-duwvaart en de tankvaart is het kantoor in rustiger vaarwater terechtgekomen.

Peter Jedlicka: 'Dadurch kann nun der Blick auf zukünftige Expansionen gerichtet werden.' Hij wijst op de sterke groei van de transportmarkt in Oostenrijk's oostelijke buurlanden. De concurrentie van de spoorwegen is hard, maar ondanks nautische nadelen op delen van de Donau is de binnenvaart daar met z'n flexibiliteit goed tegen opgewassen.

Met vijf medewerkers op kantoor in Wenen, 15 vast gecharterde schepen en de inzet van vrije scheepsruimte, vooral van Nederlandse particulieren, heeft Multinaut in 2006 zo'n 425.000 ton lading vervoerd over het lange traject tussen de ARA-havens en de bovenloop van de Donau. De omzet lag afgelopen jaar rond de 9 miljoen euro.

Foto Gecombineerde lading in de Caesar. Foto: Multinaut.

Door de verscheidenheid in de vloot (van 500 tot 2000 ton, enkel schip of koppelverband) vervoeren schepen van Multinaut ook regelmatig kleinere partijen (vanaf 300 ton). Twee schepen zijn voorzien van flexibele scheidingswanden, waardoor stukladingen als transformatoren tegelijk met bijvoorbeeld losgestorte agrobulkladingen geladen kunnen worden.

Foto • De Dayer laadt een transformator. Foto: Multinaut.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.