Agenda RSS

De RSS feed kan niet gelezen worden.

Meer bijeenkomsten »

Peiling

De nieuwe VAART!website...

Nu online

0 Vaartleden 63 Gasten

Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Geen Maasstremming, EVO claimt lobbysucces

01-02-2007

MAASBOMMEL 1/2 - De stremming en peilverlaging van de Maas tussen Grave en Lith in het weekeinde is volgens Rijkswaterstaat toch niet nodig. Eerder deze week werd aangekondigd dat de waterstand enkele meters zou worden verlaagd om een kapotte stuw bij Lith te kunnen repareren.

Zie ook:

Een deel van de problemen is nu al opgelost. De rest van de reparatie kan ook worden gedaan zonder de waterstand te verlagen. De scheepvaart op de Maas komt dus niet stil te liggen en ook de veerponten over de Maas tussen Gelderland en Noord-Brabant blijven dit weekeinde gewoon varen.

Lobbysucces
De verladersorganisatie EVO spreekt van 'alweer een lobbysucces'. Bedrijven in voornamelijk Oss en de Overslagcentrale zouden door de stremming niet meer bereikbaar zijn en dat zou grote financiële gevolgen hebben gehad. EVO heeft daarom een beroep gedaan op Rijkswaterstaat om bij de reparatie meer rekening te houden met de belangen van de beroepsvaart. 'Zojuist kregen we van Rijkswaterstaat het bericht dat er nu gekozen is voor een reparatie waarbij geen stremming van de Maas plaats heeft. Daarom willen we Rijkswaterstaat bedanken voor hun inzet én creativiteit', aldus EVO donderdagmiddag in een persbericht.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.