Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Sluis Eefde op 21 februari weer geopend voor de scheepvaart

23-02-2007

EEFDE 23/2 - De reparatie van Sluis Eefde is sinds woensdag 21 februari om 23:00 uur weer in bedrijf. De scheepvaart maakt vanaf dat tijdstip weer gebruik van de sluis. De reparatie betrof één van de tandwielkasten  van de sluis. De tandwielkasten dragen de kettingen waarmee de deuren worden bediend.

Zie ook:

Binnen twee à drie maanden zijn extra reparaties noodzakelijk om een betrouwbare werking van de sluis te kunnen garanderen. Hiervoor is een stremming van twee à drie dagen noodzakelijk.

Rijkswaterstaat is en blijft continu in overleg met de van de Twentekanalen afhankelijke bedrijven en de scheepvaart. Onderwerp van gesprek is de vraag hoe de hinder voor de scheepvaart op langere termijn zo beperkt mogelijk kan blijven.

Door inspectie en preventief onderhoud probeert Rijkswaterstaat zoveel mogelijk ongeplande stremmingen op de Twentekanalen te voorkomen. Dit geldt ook voor de sluizen bij Delden en Hengelo. Als kortdurende stremmingen gepland zijn, kunnen bedrijven zich logistiek gezien goed voorbereiden op stremmingen. Dit is voor de gebruikers van de Twentekanalen essentieel.
 
Noodreparatie

Door een defect aan het ophaalmechanisme was het donderdagavond 1 februari niet mogelijk de sluis nog te bedienen. Na een noodreparatie kon sluis Eefde zondagmiddag 4 februari weer schutten. Voor de definitieve reparatie kondigde Rijkswaterstaat Oost-Nederland een stremming aan van vrijdag 16 februari 18:00 uur tot donderdag 22 februari 18:00 uur.

Enige tijd geleden is Sluis Eefde gerenoveerd en zijn onder andere de sluisdeuren vernieuwd. Bij die renovatie is het ophaalmechanisme niet vervangen, omdat de technische staat daarvan voldoende was. Wat de oorzaak van de huidige storing is, is niet bekend.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.