Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Koers West in Nijmegen mèt binnenvaartvisie

08-02-2007

NIJMEGEN 8/2 - Nijmegen moet een visie op binnenvaart ontwikkelen, het economisch belang per ligplaats inzichtelijk maken, het aantal ligplaatsen in de stad garanderen, de Waalhaven toegankelijk houden en dat alles mee laten wegen bij verdere planontwikkeling. Dat heeft de gemeenteraad woensdagavond besloten tijdens het debat over 'Koers West' en 'Waalfront'. De 'binnenvaartmotie' van VVD-raadslid E. Mühren werd unaniem overgenomen.

Zie ook:

De Schuttevaer-afdeling Gelderland heeft formeel bezwaar gemaakt tegen het verkleinen van de Waalhaven voor woningbouw op het huidige terrein van De Gelderlander, zoals voorgesteld in het Masterplan Koers West. Het plan brengt de in- en uitvaarmogelijkheden van de binnenvaart in gevaar. Achteruit de haven invaren is volgens Schuttevaer geen optie. Bovendien moet de haven hoognodig worden uitgebaggerd en moeten er eb- en vloedpalen komen om de haven z'n oorspronkelijke functie terug te geven.

Heerlijk frisse wind
Voorzitter W. Verberck van Aqualink, de vereniging van watergebonden bedrijven in Oost-Nederland, reageert na afloop van de drukbezochte raadsvergadering enthousiast: 'We zijn nog lang niet waar we willen uitkomen, maar het lijkt er nu wel terdege op dat de wind de goede kant op waait en weer heerlijk fris is.' Dat is volgens Verberck vooral te danken aan een brede gesloten lobby door alle betrokken partijen naar de gemeente Nijmegen.

De Commissie Watergebonden Belangen Nijmegen is de plaats waar alle partijen met elkaar communiceren. Het KSCC schipperscentrum, de woonschip/ark bewoners, Koninklijke Schuttevear en ook Aqualink werken uitstekend samen om het gezamenlijke belang te verdedigen, zegt Verberck. 'Dit belang kan heel kort samen worden gevat in: ligplaatsen, voorzien van goede faciliteiten en goed bereikbaar vanaf zowel het water (diepgang) als over de wal (parkeren).'

'De lobby gaat door', belooft Verberck. Havenwethouder Hannie Kunst kan zich alvast voorbereiden. 'Wij knokken verder!'

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.