Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Narrowboaters blokkeren Britse kanalen

03-03-2007

WITSHIRE 3/3 - Zo'n 40 'narrow boats' blokkeerden zaterdag het Kennet and Avon canal in Wiltshire uit protest tegen het korten van overheidsbudgetten voor vaarwegonderhoud. Op veel meer plaatsen wordt gedemonstreerd. De Inland Waterways Association houdt een 'Funding Cuts Campaign', met veel protestdemonstraties in het 'Waterway Community Weekend' van 3 en 4 maart. In Londen voeren de narrow boats in januari over de Theems voor de parlementsgebouwen.

Zie ook:

Op de begroting van Defra, het Britse ministerie dat over de waterwegen gaat, prijkt een tekort van £200 miljoen. Vaarwegbeheerder British Waterways ondervindt er direct de gevolgen van. Volgens de plannen wordt het BW-budget voor 2007 gekort met £3,9 miljoen, een vermindering van 7% naar £48,5 miljoen. Eerder in 2006 werd het agentschap al met £3,2 miljoen gekort.

Op het totale budget van British Waterways, dat ook de beschikking heeft over commerciële geldbronnen, is de korting nog betrekkelijk bescheiden. Maar de opschudding onder de 'passionate users' is groot omdat het overheidsgeld de sluitpost is van een omvangrijk vaarwegverbeteringsprogramma, waarbij ook veel vrijwilligers betrokken zijn. Los van de bezuinigingsoperatie loopt er een project om het totaal aantal betaalde banen bij British Waterways van 1900 met 180 terug te brengen. Een E-petition aan 'Prime Minister' Tony Blair scoorde 7.207 handtekeningen van verontruste vaarweggebruikers.

Het parlement verwijt het ministerie 'financieel mismanagement' en houdt maandag 16 april in het National Waterways Museum te Gloucester een openbare hoorzitting over de bezuinigingsplannen. In de voorgaande weken wordt overlegd met allerlei betrokken organisaties.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.