Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Frontale aanvaring op de Geldersche IJssel

05-03-2007

GIESBEEK 5/3 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzoekt de oorzaak van een zware kop-op-kop aanvaring tussen twee binnenschepen op de Geldersche IJssel bij Giesbeek. Rond het middaguur kwamen de twee schepen met elkaar in aanvaring. Er was aan beide schepen materiële schade maar er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Zie ook:

De schepen, het geladen beunschip Bos en Lommer en de lege tanker Majestic, naderden elkaar uit tegenovergestelde richtingen en hadden elkaar volgens de verklaringen van de schippers ruim van te voren al gezien. Toch konden ze blijkbaar niet voorkomen dat de schepen frontaal op elkaar botsten. Een matroos aan boord van het zandschip die de klap zag aankomen viel tijdens zijn vlucht naar achteren in de IJssel. Gelukkig was de snelheid van het schip gering en kon hij zich even later zelf weer aan boord hijsen.

Het zandschip raakte door de aanvaring lek op het voorschip maar door verschuiving van lading kon het gat boven water worden gebracht. De tanker liep dwars over het voorschip een scheur van ongeveer drie meter op. De scheur bevindt zich net boven de waterlijn. De certificaten van onderzoek van beide schepen zijn ingenomen. De schepen gaan naar en werf voor reparatie. Er geen stremming van het scheepvaartverkeer geweest.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.