Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Bunkerboot zinkt bij Kerkdriel

20-03-2007

KERKDRIEL 20/3 - De gezonken bunkerboot Disponibel is dinsdag nog geborgen en overgebracht naar de werf van Sepers in Heerewaarden. Daar stelt de Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten, groep Tiel, een onderzoek in naar het zinken in de dode arm van de Maas ter hoogte van Kerkdriel.

Zie ook:

Dinsdagmorgen 20 maart omstreeks 05.00 uur zonk de bunkerboot die was geladen met 58 m3 gasolie. De boot was afgemeerd bij het bunkerstation. Ten tijde van het zinken waren er geen personen aan boord.

De uitgestroomde olie is door Rijkswaterstaat ingedamd. Er is geen hinder geweest voor het scheepvaartverkeer. In de loop van dag werd het schip met een drijvende bok geborgen. Rijkswaterstaat zorgde voor het opruimen van de verontreiniging. Het schip was een dag eerder op de werf aan een lekkage gerepareerd. Hoeveel olie is uitgestroomd is niet bekend.

Sluis gesloten
De brandweer kon geen blusboot naar de plek des onheils laten komen, meldt het Brabants Dagblad. In verband met achterstallig onderhoud aan Sluis Sint Andries, was namelijk de verbinding tussen Maas en Waal bij Heerewaarden afgesloten. Blusboten uit Tiel en Ochten en van de waterpolitie van het KLPD (korps landelijke politiediensten) konden er dus niet door. Alleen de Batenburg van Rijkswaterstaat en een Rossumse schipper waren in de loop van de ochtend ter plekke om de brandweer en de milieuongevallendienst te ondersteunen.

Volgens brandweercommandant Wil-Jan Kappert maakt het ongeval met de Disponibel maar weer eens duidelijk dat de Maasdrielse brandweer niet zonder snelle interventieboot (blusboot) kan. 'Natuurlijk moeten we dingen samen met Zaltbommel doen. Gezien de ligging van het verzorgingsgebied, is een snelle interventieboot gewoon noodzaak', zegt hij in het Brabants Dagblad.

Wel was er relatief snel een bok beschikbaar. Dit drijvende hijswerktuig lag al bij de sluis in Heerwaarden klaar om een sluisdeur uit het water te hijsen.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.