Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Met een slok op tegen de krib

20-03-2007

OUD-BEIJERLAND 20/3 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft maandag 19 maart op de Oude Maas bij Oud-Beijerland de schipper van een containerschip bekeurd omdat hij onder invloed zijn schip op een krib gevaren had. De 50-jarige schipper uit Rotterdam kreeg bovendien een vaarverbod van drie uur opgelegd.

Op kribHet containerschip en de tornactie, gefotografeerd door een voorbijganger. op krib
De Waterpolitie kreeg omstreeks 17.30 uur de melding dat op de Oude Maas een schip met containers op een krib was gevaren. Ter plaatse aangekomen verklaarde de schipper tegenover de agenten dat hij even niet goed had opgelet omdat hij aan het bellen was. Hierdoor was hij tegen de krib gevaren. Omdat de Waterpolitie vermoedde dat er meer aan de hand was liet ze de schipper in een alcoholtester blazen. Hieruit bleek dat de man duidelijk meer had gedronken dan de 0.8 promille die wettelijk maximaal is toegestaan.

De schipper werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De ademanalyse daar gaf als definitieve uitslag een alcoholpromillage van 1.1. Behalve voor het varen onder invloed maakt de Waterpolitie tegen de schipper proces-verbaal op voor 'slecht zeemanschap' omdat hij niet opgelet heeft en tegen de krib voer en ook nog omdat hij het vastvaren niet zoals voorgeschreven aan de autoriteiten gemeld heeft. Het schip is omstreeks 19.20 uur door een sleepboot van de krib losgetrokken.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.