Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Schip stilgelegd: onderbemand en geen vervoersvergunning

26-03-2007

DELFZIJL 26/3 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) in Delfzijl heeft maandag 26 maart de schipper van een binnenvaartschip bekeurd omdat hij onderbemand voer en bovendien op tijdstippen voer waarop hij niet mocht varen. Het schip meerde op last van de Waterpolitie af in Delfzijl.

De agenten van de Waterpolitie zagen het schip vanmorgen varen in de richting van Leer terwijl ze hetzelfde schip zondagavond in de richting van de Eemshaven hadden zien varen. Tijdens de controle van de vaar- en rusttijden aan boord van het schip troffen ze twee opvarenden aan. De schipper, een 19-jarige man uit Langweer, was in het bezit van een geldig vaarbewijs maar de andere opvarende kon geen geldig vaardocument tonen. Er was aan boord van het schip maar één van de voorgeschreven bemanningsleden aan boord. Verder had de schipper na 23.00 uur gevaren terwijl het schip niet was uitgerust met een tachograaf. De Waterpolitie sommeerde de schipper de vaart te staken totdat de bemanning in overeenstemming met de voorschriften was.

Bij nadere controle van de papieren aan boord constateerden de agenten dat voor het schip geen vervoersvergunning en vervoersbewijs was afgegeven. Ook de verplichte rijnvaartverklaring was niet aan boord. Na overleg met de Inspectie Verkeer en Waterstaat besloot de laatste instantie dat het schip geen vervoer meer mocht plegen totdat de juiste vergunningen waren afgegeven.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.