Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Europa smacht naar vrije doorvaart

29-03-2007

De Rijn bij Keulen zit al dagen op slot. De CCR - hoedster van de vrije Rijnvaart - zwijgt. Geen vuurwerk of roeiwedstrijd ontkomt aan de strenge goedkeuring van de CCR. Maar nu een schip er onaangekondigd (ongewild en onbedoeld ook) een puinhoop van maakt, lijkt Straatsburg ver weg.

Lokale autoriteiten hebben het heft in handen, doen ploeterend hun best, terwijl heel Europa wacht op vrije doorvaart. Vijf- à zeshonderd wachtende schepen vertegenwoordigen een economisch belang dat de regio Keulen ver overstijgt.

Schippers klagen, mopperen of ergeren zich. Elders dreigt de productie stil te vallen, wachtende schepen in de zeehavens... De stremming is geen reclame, maar zelden zie en hoor je in de media zozeer het economisch en maatschappelijk belang van de binnenvaart prediken.

Waar de crisis heerst, rijst de vraag naar crisismanagement. Een Rijndekkend calamiteitenplan, zoals het CBRB heel logisch voorstelt, met de CCR in het voortouw. Goed idee! Trek het meteen even door naar andere doorgaande vaarwegen en schrikbeelden, bijvoorbeeld het Dortmund-Ems-kanaal. Kijk ook eens naar het voorbeeld van de nieuwe Europese kustwacht, EMSA (Binnenvaart kennen ze daar ook...)

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.