Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

AMVV gaat door met Steunpunt Binnenvaart

29-03-2007

29/3 persbericht AMVV - Het bestuur van de Algemene Maatschappij voor Varenden (AMVV) heeft besloten Steunpunt Binnenvaart te continueren. Aanvankelijk ging het om een proefperiode van twee jaar, maar mede gezien het aantal hulpvragen lijkt het nuttig en noodzakelijk het ‘bruggetje naar de wal’ in stand te houden.

Het AMVV-steunpunt opereert onafhankelijk en dat betekent dat iedere binnenvaartondernemer, georganiseerd of ongeorganiseerd, er een beroep op kan doen. Sinds de oprichting in maart 2005 kreeg het Steunpunt 118 hulpaanvragen. Ruim een derde van de aanvragen had te maken met ziekte, een ongeval of sterfgeval. Bij een kwart ging het om een sociaal-maatschappelijk probleem, zoals hulp bij het zoeken naar een woning, echtscheiding, problemen met kinderen of relatieproblemen. Bij een vijfde van de hulpaanvragen ging het om een financieel probleem.

Ronde Tafel
Bij de oplossing van al die problemen zijn en waren zo’n dertig instanties/organisaties in en om de binnenvaart betrokken. Een brede kring van mensen die elkaar inmiddels ook twee keer hebben ontmoet op de speciale Ronde Tafelbijeenkomsten. Daar wordt kennis, ervaring en nuttige informatie uitgewisseld, worden zaken afgestemd en wordt bekeken hoe bij het oplossen van problemen nog beter gebruik kan worden gemaakt van elkaars specialismen.

Daarnaast is er een begeleidinggroep die de parttime coördinator van het Steunpunt, Lilian van Hiele, inhoudelijk en praktisch ondersteunt. Die bestaat uit de AMVV-bestuursleden Henk Mos en Ron Knol, Jan Veldman en Gerard Kester (Kantoor Binnenvaart), Jenny Klein (ms Isola), Jos van Dongen en Wim Onderdelinden (ABRI). Steunpunt Binnenvaart is bereikbaar via 0620-112319 (Dekatel) of 010-2060605.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.