Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Hoe collegiaal zijn doorvarende collega's?

30-03-2007

LEVERKUSEN kmr 700 30/3 - 'We liggen te lossen in Leverkusen, kmr 700. Hier liggen de schepen in een rijtje ten anker. Die rij loopt door tot beneden Hitdorf, kmr 705', schrijft schippers Hans Oomens van de Aspali. Tijdens de opvaart, gisteren, lagen er overal al schepen te wachten. Hij maakte een paar vreemd verstilde beelden van de Rijn en signaleert a-sociale trekjes bij conculega's.

Foto (c) Hans Oomens, AspaliFoto (c) Hans Oomens, AspaliFoto (c) Hans Oomens, Aspali 

Het begon al in Duisburg, vertelt Oomens. Maar ook bij Düsseldorf lagen schepen voor anker, bij Grimlinghausen kmr 735, Flähe kmr 730, Reiszholz kmr 723, Monheim kmr 715.
 
'Wat mij nou weer opvalt: Zolang wij hier liggen zie ik regelmatig mensen doorvaren, iedereen voorbij. Zij moeten dan aan het begin van de file een ankerplek zoeken. Maar ze zijn wel een hele rits collega's voorbij', schrijft Oomens. Dus toch echt Hollands? Andere vlaggen komen hem tenminste niet voorbij, alleen Hollanders. 'Als ze de zijrijvieren in moeten, tja dan zitten ze vooraan. Je kunt het slim noemen, maart collegiaal?????? Uiteindelijk blijken we toch gewoon a-sociale concurrenten te zijn...'

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (1)

SparrowMaritiemeService

Zou het niet kunnen zijn dat deze "haast-neuroze" wordt veroorzaakt om maar zoveel mogelijk reizen te kunnen doen tegen eigenlijk een te laag tarief? Wanneer wordt de Nederlandse schipper eens wakker! Het is immer de schipper die de vrachtprijs moet bepalen en niet de bevrachter! Nu is het zo dat de bevrachter de prijs (lijkt) te bepalen. De schipper accepteert het maar, doodsbang dat de concurrent voor een stuiver minder de vracht wegneemt.
24-10-2014 11:57