Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Binnenreederei in Poolse handen

25-04-2007

BERLIJN/WARSCHAU/BRESLAU 25/4 - De Poolse investeerder Fundusz Mistral in Warschau heeft Deutsche Binnenreederei AG (DBR) in Berlijn overgenomen, door een meerderheidsbelang in het aandelenkapitaal te verwerven. Mistral is sinds 2003 al eigenaar van de binnenvaartrederij Odratrans S.A. in Breslau. Door samenvoeging ontstaat één van de grootste binnenvaartrederijen in Europa, met meer dan 900 vaartuigen en 450.000 ton laadvermogen.

Zie ook:

Een Duits-Pools duo krijgt de leiding over de nieuwe rederij DBR/Odratrans. Robert Baack was woordvoerder van de DBR-directie en Jacek Zawodny maakte al deel uit van de Odratrans-directie. De internationale activiteiten van de groep worden geleid vanuit Berlijn, de scheepvaart binnen Polen vanuit Warschau. DBR/Odratrans heeft 200 medewerkers in dienst en rekent voor 2007 op een omzet van 72,0 miljoen euro.

Leidende rederij
'Met deze stap krijgt iedereen waar al lange tijd naartoe is gewerkt. Wij positioneren ons als één van de leidende binnenvaartrederijen in Europa en kunnen zo nog sterker en efficiënter inspelen op de groeiende behoefte aan transport en logistiek', zegt Baack. Zijn collega Zawodny rekent op positieve reacties van de markt: 'We breiden onze mogelijkheden uit. Dat zullen onze klanten zeker waarderen. Het samengaan van DBR en Odratrans is winst voor alle betrokkenen.'

De integratie van beide rederijen zal snel en zonder problemen verlopen, is de verwachting van Baack en Zawodny. Ze zien grote voordelen. Beide vloten vertonen veel overeenkomst, zowel naar scheepstypen als tonnages. Dat geldt ook voor de bediende marktsegmenten, zoals minerale brandstoffen, ertsen, schroot, ijzer, staal, bouwstoffen en half- en eindproducten. De DBR vult dat pakket aan met containers, zware lading en afvaltransport. Synergievoordelen worden verwacht in de vlootdispositie, de inkoop en de scheepstechniek. Odratrans heeft eigen werven in Polen.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.