Agenda RSS

De RSS feed kan niet gelezen worden.

Meer bijeenkomsten »

Peiling

De nieuwe VAART!website...

Nu online

0 Vaartleden 75 Gasten

Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Schipper aangehouden voor bedreiging en vernieling

15-05-2007

DEN BOSCH 15/5 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft zaterdag 12 mei een 58-jarige schipper uit Roermond aangehouden als verdachte van onder andere bedreiging en vernieling.

De man werd om 09.10 uur op het politiebureau van Den Bosch aangehouden en na verhoor om 14.30 uur weer op vrije voeten gesteld. De schipper zou de strafbare feiten gepleegd hebben op 25 april op het Lateraal Kanaal te Heel na een aanvaring met een ander schip.

Op 25 april, na het verlaten van sluis Heel, liep het lege schip van de verdachte een geladen schip op dat voor hem de sluis had verlaten. Tijdens het voorbijlopen kwamen de schepen met elkaar in aanvaring. De verdachte werd hierdoor zo kwaad dat hij de schipper van het geladen schip bedreigde. Hij ging zelfs aan boord van dat schip en maakte met een bezemsteel slaande bewegingen naar de schipper van dat schip.

Terug aan boord van zijn schip gooide hij een glazen pot met vermoedelijk zwarte verf tegen het raam van de stuurhut van het andere schip kapot. In die stuurhut bevond zich op dat moment een vrouw met een kind op de arm en een kind in de box. De schipper uit Roermond voer na het incident door.

De schipper van het andere schip, een 39-jarige man uit Utrecht, deed vervolgens bij de Waterpolitie aangifte van bedreiging en vernieling. De Roermondenaar werd hierop uitgenodigd aan het politiebureau en voor nader onderzoek opgehouden. De Waterpolitie maakt proces-verbaal opgemaakt.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.