Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Westerschelde 6 juli gestremd voor marinevlootschouw

21-05-2007

Persbericht Rijkswaterstaat 21/5 - Op vrijdag 6 juli vindt een grote vlootschouw plaats met tientallen Nederlandse en buitenlandse marineschepen. Rijkswaterstaat stremt veiligheidshalve de Sardijngeul, en het Oostgat voor alle scheepvaartverkeer. Ook de recreatievaart dient hier extra rekening mee te houden. Een overtreding wordt beboet.

Stremming
De stremming zal voor het uitgaande scheepvaartverkeer gelden van 10.30 tot 15.00 uur. Inkomende schepen worden van 11.30 tot 15.00 uur lokale tijd niet toegelaten. Ook het ankergebied van de Rede van Vlissingen dient vrijgehouden te worden. In het ankergebied van de Rede van Vlissingen is een ankerplan van kracht waarbij grote marineschepen in de buitenhaven worden geloodst. De kleinere schepen worden in de binnenhaven ondergebracht. Daarom geldt voor de Rede van Vlissingen een ankerverbod voor alle schepen die niet deelnemen aan de vlootschouw op 6 juli 2007 van 12.00 tot 19.00 uur.

Ten anker
De vlootschouw trekt waarschijnlijk veel belangstellenden. Recreatievaarders, die op afstand willen meegenieten van het spektakel, dienen buiten de Sardijngeul en het Oostgat op ten minste 500 meter afstand te blijven van de deelnemende marineschepen. De KLPD, Marechaussee en Rijkswaterstaat houden hier toezicht op. Via de marifoon worden de schepen op de hoogte gebracht.

Er is een speciale locatie aangewezen waar de recreatievaart ten anker kan gaan. Het ankergebied Wielingen-Noord is hiervoor afgebakend met gele tonnen en rode boeien. Indien er tijdens de vlootschouw alsnog recreanten richting Domburg willen varen dienen zij om te varen richting Zeebrugge om vervolgens stuurboord richting Westkapelle aan te houden. Zij dienen rekening te houden met een langere vaartijd.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.