Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

NMa: CIMC mag tankcontainerbouw van Burg Industries overnemen

21-05-2007

DEN HAAG 21/5 nieuwsbericht NMa - China International Marine Containers (CIMC) mag onderdelen van Burg Industries overnemen, die betrekking hebben op de productie van trailers en van opslag- en procestanks. Dit concludeert de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) op grond van onderzoek na de melding van de voorgenomen overname door CIMC van een deel van Burg Industries.

Voorafgaande aan de voorgenomen overname is het onderdeel van Burg Industries waarin alle activiteiten op het gebied van tankcontainers zijn ondergebracht, afgesplitst. Het gaat daarbij om productie van zogenaamde ’standaard ISO tankcontainers‘ en ’speciale tankcontainers’.

CIMC en Burg Industries hebben eerder bij de Europese Commissie een voorgenomen overname gemeld, die inhield dat CIMC geheel Burg Industries zou overnemen. De Europese Commissie heeft destijds besloten dat voor die voorgenomen overname een diepgaand onderzoek nodig was. De Europese Commissie voorzag problemen op de markt voor standaard ISO tankcontainers en op de markt voor speciale tankcontainers. Partijen trokken gedurende dit tweede fase-onderzoek bij de Europese Commissie hun melding in.

In de nu gekozen constructie worden de activiteiten met betrekking tot standaard ISO en speciale tankcontainers afgesplitst, en door Burg Intermodal voortgezet. Onderzoek van de NMa heeft uitgewezen dat de afsplitsing van activiteiten zodanig is vormgegeven, dat er geen afhankelijkheidsrelatie van Burg Intermodal ontstaat ten opzichte van CIMC en de door haar over te nemen onderdelen, die kan leiden tot het ontstaan of versterken van een economische machtspositie op de markten voor tankcontainers.

Deze voorgenomen overname is ook gemeld bij het Duitse Bundeskartellamt. Die procedure loopt nog.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.