Agenda RSS

De RSS feed kan niet gelezen worden.

Meer bijeenkomsten »

Peiling

De nieuwe VAART!website...

Nu online

0 Vaartleden 34 Gasten

Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

HME-seminar: 'The Rise Of a Maritime Giant'

23-05-2007

Een 'must' voor de (startende) exporteur naar India

ROTTERDAM 23/5 persbericht HME - Op 26 juni 2007 organiseert Vereniging Holland Marine Equipment (HME) een uniek seminar over de snelgroeiende Indiase maritieme sector. Hiervoor komen diverse hoogstaande Indiase sprekers speciaal naar Nederland. Het seminar is bedoeld voor ondernemers die zaken doen of een marktentree overwegen bij Indiase scheepswerven, rederijen en andere operators.

India is aan een ware opmars bezig. Het land behoort tot de snelst groeiende economieën ter wereld. Over het afgelopen jaar bedroeg het groeipercentage 8,5 % en voor 2007 wordt een groei van 7,5 % verwacht. De Indiase overheid geeft hoge prioriteit aan één van de belangrijkste motoren achter die groei: de maritieme sector. De resultaten mogen er zijn, zowel in de maritieme maakindustrie als in het maritieme vervoer en de havensector.

Ajit Tewari, President of the Indian Shipbuilders Association (ISBA), tevens Chairman & Managing Director van de Hindustan Shipyard zal uitwijden over de ontwikkelingen in de Indiase scheepsbouw. De heer Lakhina, president van NICCT (bilaterale kamer van koophandel) zal een bredere logistieke kijk presenteren. De middag zal worden geopend door de ambassadeur van India in Nederland.

Maar ook van Nederlandse kant bestaat er reeds veel maritieme India-ervaring, die de sprekers met de aanwezigen willen delen. Zo zal Harrie de Leijer van consultantsbureau NEA ons een tip van de sluier oplichten over Indiase binnenvaart, Jan Zandbergen van IHC Holland Merwede over de Indiase baggersector en Gerhard Drenth van Bodewes Shipyards over technische samenwerking in de scheepsbouw.

Het seminar vindt plaats op 26 juni 2007 in het Hotel Crowne Plaza/Den Haag Promenade. De ontvangst is vanaf 13.30 uur, waarna het seminar om 14.00 uur van start gaat. Het seminar eindigt omstreeks 18.00 uur met een netwerkgelegenheid. De kosten voor dit seminar bedragen € 100,- excl. BTW voor leden en € 150,- excl. BTW voor niet-leden. Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 12 juni aanstaande via www.hme.nl.

De projectuitvoering wordt gedaan door Holland Marine Projects BV, onderdeel van Vereniging Holland Marine Equipment. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjan Lacet, exportmanager Azië (T: (010) 44 44 333 of E: ml@hme.nl).

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.