Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

CTGG-bezwaar tegen Frans voorstel beperking vervoer gevaarlijke stoffen

04-06-2007

ZOETERMEER 4/6 - De Commissie Transport Gevaarlijke Goederen (CTGG) heeft in een brief aan de minister van Verkeer en Waterstaat bezwaar gemaakt tegen een voorstel van Frankrijk om het in de Europese Unie mogelijk te maken de mogelijkheden voor het vervoer van gevaarlijke stoffen te beperken. In de CTGG werken 16 organisaties samen, met leden verbonden aan het vervoer van gevaarlijke stoffen.

In een richtlijn over het vervoer van gevaarlijke stoffen in de Europese Unie wil Frankrijk een bepaling laten opnemen die overheden de mogelijkheid biedt om in te grijpen in bepaalde transporten van gevaarlijke stoffen. Daardoor zouden overheden een vervoersmodaliteit kunnen verbieden of een andere vervoerswijze (weg, water, spoor, lucht) verplicht stellen.

Op basis van cijfers en ervaring is er volgens de CTGG geen reden om het veiligheidsniveau van de ene vervoersmodaliteit hoger in te schatten dan die van een andere. Bovendien kent Nederland de traditie van de vrije verladerkeuze en heeft de Nederlandse overheid in de beleidsnota vervoer gevaarlijke stoffen over een ingreep in de verladerskeuze niets vermeld. De CTGG adviseert het kabinet dan ook om dit Franse voorstel met kracht van de hand te wijzen.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.