Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Waterpolitie kasseert flinke boetes

16-06-2007

VLISSINGEN 16/6 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) ontving vrijdag 15 juni in Vlissingen van een dronken zeekapitein een boete van 1500 euro en in Terneuzen van een binnenschipper een nog openstaande boete van 1100 euro.

In Vlissingen kreeg de Waterpolitie via een loods en de hoofdverkeersleider Westerschelde de melding dat in de Sloehaven een Russisch zeeschip op het punt stond te vertrekken en dat men vermoedde dat de kapitein van het schip dronken was.

De Waterpolitie ging aan boord en liet de kapitein in de testapparatuur blazen. Hieruit bleek dat de man inderdaad teveel gedronken had. Hij weigerde echter voor een definitieve ademanalyse van boord te gaan. Na overleg met het Openbaar Ministerie te Middelburg kreeg de kapitein een boete van 1500 euro en een vaarverbod van 12 uur. Na betaling van de boete en na afloop van het vaarverbod is het schip vanmorgen om 06.30 uur alsnog naar zee vertrokken.

Later die avond bezocht de Waterpolitie in Terneuzen een duwcombinatie die op het Kanaal Gent-Terneuzen onderweg was naar België. Bij het controleren van de identiteit van de schipper bleek dat deze nog een boete van 1100 euro moest betalen. De 36-jarige Belg kon kiezen: direct betalen of 18 dagen in hechtenis. De man koos voor betalen en nadat het geld aan de Waterpolitie was overgedragen kon het schip zijn reis voortzetten.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.