Agenda RSS

De RSS feed kan niet gelezen worden.

Meer bijeenkomsten »

Peiling

De nieuwe VAART!website...

Nu online

0 Vaartleden 56 Gasten

Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Vaarverbod Linge opgeheven

10-07-2007

LEERDAM 10/7 persbericht Rederij Leerdam - Na bijna een week van extreem hoge waterstanden is de rust langs de Linge weergekeerd. Sinds vandaag staan de schaapjes weer bijna op het droge en varen ook de schepen van Rederij Leerdam weer, nu het vaarverbod op het riviertje De Linge is opgeheven.

Foto www.rederijleerdam.nlExtreme waterstand op de Linge. Foto: Rederij Leerdam.

Vrijdag 6 juli jl., werd tengevolge van de langdurige en heftige regenval, een algemeen vaarverbod voor alle gemotoriseerde scheepvaart op de Linge afgekondigd.

In een etmaal tijd steeg de waterstand dusdanig, dat alvorens het algemene verbod afgekondigd werd, het al onmogelijk bleek om met de schepen de diverse bruggen en sluizen te passeren. Vrijdag stroomde tegen de avond het water over de kade en vreesde een ieder langs de Linge woonachtig, natte voeten en moesten vele toeristen en dagjesmensen het afgelopen weekend letterlijk en figuurlijk de boot missen.
 
Voor het eerst geannuleerd
Voor het eerst sinds het bestaan van Rederij Leerdam moesten een aantal vaarten worden geannuleerd. Nog nooit eerder waren de elementen dusdanig verstoord dat varen op de rivier onmogelijk was. Was er ’s avonds nog geen vuiltje aan de lucht, de volgende ochtend stond het water bijna een meter hoger en was de rivier op sommige plaatsen tweemaal zo breed. Eendjes zwommen op de oevers, het water stond tot aan de dijken,  tuinsets en allerhande goederen dreven over de nu snelstromende en hier en daar kolkende rivier.

Nu de Linge zich weer als het altijd, rustige en pittoreske riviertje door de Betuwe slingert, zijn ook de dagelijkse rondvaarten hervat. Wie hier ooggetuige van wil zijn, kan voor meer informatie terecht op www.rederijleerdam.nl of bellen met 0345-651269. Beide schepen zijn van alle moderne gemakken voorzien en geheel rolstoeltoegankelijk.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.
Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.