Home»Actueel & Opinie»Artikel

« Vorige artikelVolgende artikel »

Schipper van kegelschip met 1,9 promille

17-07-2007

SAMBEEK 17/7 - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft vrijdag 13 juli bij sluis Sambeek op de Maas de schipper van een tanker aangehouden omdat hij te veel gedronken had. 1,9 promille, dat is meer dan twee maal de wettelijk toegestane hoeveelheid van 0.8 promille. Naast de bekeuring kreeg de schipper een vaarverbod van acht uren.

De Waterpolitie kreeg aan het einde van de middag van het personeel van sluis Sambeek de melding dat een lege tanker met blauwe kegel de sluis was binnengevaren waarvan de schipper vermoedelijk dronken was. Het schip had bij het binnenvaren van de sluis verschillende keren de damwand geraakt en over de marifoon sprak de schipper met dubbele tong.

Toen de Waterpolitie ter plaatse kwam zagen zij dat de schipper naar alcohol rook, bloeddoorlopen ogen had en met dubbele tong sprak. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Uit de ademanalyse daar bleek dat de 24-jarige schipper uit Wemeldinge 1,9 promille alcohol in zijn bloed had.

Schrijf een reactie

Je dient een Vaart account te hebben om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen of je aan te melden.




Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.